Sobre el mestre
Abundi Monterde va aprendre l'art de fer paelles de la seua àvia i de la seua mare quan tots els diumenges, sent només un nen, s'ajuntava tota la família al voltant de la taula per menjar aquest plat típic de la seua València natal i passar grans moments.
Aquests coneixements li van servir en l'adolescència per recórrer tots els concursos d'arrossos de la Comunitat Valenciana amb l'única intenció de divertir-se, almenys en aquell moment, ja que més tard va comprendre que van ser aquestes experiències les que van forjar la passió amb què cuina actualment.
En els seus 30 anys de trajectòria professional ha treballat en diversos restaurants com a xef, ha dirigit el seu propi establiment i ha estat col·laborador tècnic d’importants companyies de la indústria alimentària, però per a la paella sempre va tenir un toc especial, així que va decidir dedicar-se exclusivament al plat que més alegries li donava.
Anys de recerca li han permès desenvolupar una elaborada tècnica amb què poder cuinar aquest plat típic de la gastronomia mediterrània per a grans col·lectius sense perdre la qualitat i ni el sabor autèntic dels arrossos que l’ha portat a ser un reconegut Mestre Paeller a Espanya i Andorra.
”Gaudeixo cada paella que preparo, em sento a casa i és el que pretenc transmetre a la gent.